Permata Hatiku..

Friday, December 4, 2009

Celoteh cik ct

hujan yg turun bagaikan mutiara...lalala..dah x ingat lirik..huhu
hari ni cuaca gelap je..hujan x berenti lg..walaupun dh x selebat td..eh ni ramalan cuaca ke apa ni?
hari ni saje je rasa nk berceloteh..teringat lak zaman remaja dulu..zaman sekolah..time2 hujan ni kan biasanye cuti sekolah.. Biasanye dok terperap kat dlm rumah je la. Aktiviti sy masa tu..biasanye..dengar radio..melukis..menulis...merenung hujan..huhu (pernah berangan2 nk jd penulis novel..tp x berbakat pun..huhu)..tp sempat siapkan satu citer cintan...yg masih tersimpan dlm kotak tu..masih dlm keadaan asalnya..ditulis di atas kertas kajang...tulis2..potong..tulis balik. Mcm2 gaya tulisan ada. Pernah terfikir nk taip balik citer tu tp...ntah ler. Itu yg siap..yg x abih citer ada la beberapa..malah ada yg setakat ada intro je... Puisi pun ada beberapa..tp lebih kepada luahan hati. Dulu menulis melukis bagaikan kemestian di masa lapang...dari zaman remaja..dh beberapa bijik diari ada. Sampai la bila dh kawin...beranak pinak ni..bila buka diari..tgk tarikh penulisan yg last...owh almost sethn lepas..maknanya..setahun sekali buka diari..mujur la ada blog ni..blog ni cam diari gak la..tp lebih happening..sbb siap ada gambar bagai. Tp sayangnye hasil karyaku (ke hasil contengan..) dulu x byk yg disimpan...maklumlah..rumahku rumah kayu..anai2 selalu suka makan kayu & kertas2..byk gak yg terbuang. Hish..ni yg buat rasa nk menyelongkar balik hasil mahsyul tu..yg lukis tu ada je kat rak2 tu..tp hasil penulisan ada kat dlm kotak..yg mana sgt la susah nk amik coz dok kat bwk skali. Dan diatas kotak2 tu hubby letak lak rak buku yg kecik tu. Hmm..ada beberapa yg boleh di share..tp sy nk share yg ni..

hehe..pakai Autocad pun bole..yg ni masa keje kat Langkawi dulu..boring2 kan..bila hujan xleh kuar jln2 tgk site.. byk lg nk share tp cam syok sendiri lak..huhu. Ada ke org nk tgk kan?..kalu ada leh la tunjuk lg... ~_~

Okeh..sambung celoteh pasal lain lak..
yeay..esok leh kuar shopping..bukan shopping sbb Y.E.S okeh. Shopping brg dapur jer.. Hubby ckp semlm..hari sabtu kita gi Jusco insyaAllah kalu xde apa2 hal lain. Sejak blk dr cuti..arif tetiap pagi nangis nk ikut abah dia gi keje..cian. Lgpun 2 3 hari lepas sy ada sebut bila la nk gi jusco coz nk habiskan jusco voucher rm100 tu..drool.. Tp bila fikir2 balik..bila wat list brg2 yg nak dibeli..byk gak brg dapur nk dibeli..sesuaikah beli kat jusco? hmm..cam gi carefour je lah..jimat skit. Jusco next time kot. Oh ya bercerita pasal Y.E.S ni..rasanya rata2 org..pmpuan ke laki ke..dok bercerita pasal Y.E.S nih...sy je x excited pun coz xde apa nk beli pun. Mungkin sedar yg diri ini hanya bergantung kat gaji asben..dan jugak side income yg x menentu. Tp teringin gak nk beli baju anak2..tu yg nk guna voucher jusco tuh..hmm..bila la. owh..cukup2 la celoteh ni..nk masak apa hari ni ek?...???

3 comments:

Ayu said...

HIhi..hujan2 byk idea kuar :)

muhsync said...

actually suka sgt tgk hasil karya kaktie. terutamanya lukisan dan lain-lain hasil kreativiti. pasal penulisan no comment sebab tak penah baca pn..rasanya baik kaktie scan balik lukisan dalam buku sketch tu. kenangan tu..interested to see it again.. ;)

ct_as said...

to Ayu:
betul tu..idea mencurah2 cam hujan gak..

to muhsync:
eh penah tgk ke buku sketch kak tie?..hehe. Sib baik x penah baca hasil penulisan..bukan apa ayat bdk2 je..straight to the point..kui..kui..nnt la ada masa leh la scan contengan2 itu..

Related Posts with Thumbnails