Permata Hatiku..

Tuesday, March 30, 2010

Tuesday blues..

Story 1..
Empat lima hari lepas ada assistant kat umah..so ada la teman borak, kalu time wat keje ada la org tolong layan syaza & arif, (ada la org tlg lipat kain..basuh pinggan mangkuk..tlg wat lempeng...lol..)..hehe..tp hari ni org tu dah balik. Org tu adalah anak buah hubby..hehe..dia dtg teman masa hubby gi Bali tempohari. So hari ni..sunyi la skit rasanye.. Tq Yaya.. next time dtg la lg.. (^^,)

Story 2..
Umi: (dlm bilik..googling...nak beli legging utk syaza..try cari online..tp cam x puashati je nk beli pakaian online ni..xleh belek2 sendiri..hmm..)
Syaza: (dari ruang tamu..jerit)..omi...omi..
Umi: (dari dlm bilik)..ye..ada apa?
Syaza: (sambil berlari dtg kat umi)..omi..omi..come..come..lets go..
Umi: where? (sambil malas2 nk bangkit dr kerusi)
Syaza: (tangan melambai2 ajak umi)..come..
Sampai kat ruang tamu..
Syaza: look..Arif..(sambil tgn tunjuk kat Arif yg buat sepah buku2 & flash card)
Umi: Arif..kenapa sepahkan?...kemas (dgn nada tegas)
Syaza yg tolong kemaskan..good girl!!

Story 3..
huh..nak kena siapkan design landscape utk banglo..simple je..nak letak softscape je..dah rumah kontraktor...rasa malas la plak nk start wat keje ni setelah 3 hari berehat (dari wat design aje..lol). Sabtu pi pesta buku..Ahad..spring clean..Isnin..kemas rumah lg skit2..siapkan kraf yg mana sempat..ada lg x sempat siapkan..huhu...ptg mertua dtg..tido kat umah..meriah la kejap rumah semlm..pagi ni mertua dh blk..anak buah pun balik..sunyi sepi..

Story 4..
Nak update blog satu lg tu pun xleh jugak..coz xleh download gambar..ape ke nama benda alah tu..adapter ke..hubby bwk gi ofis plak...card reader ade..
Gambar Bali pun x sempat tgk lg...kamera pun hubby bwk gi ofis..hmm..

Story 5..
Cuaca mendung je..semendung perasaan malas ni..huhu...
mau angkat kain di jemuran..hujan mau turun..

4 comments:

Drama Mama said...

suri rumah yang rajin..bravo kak asiah! wahhh kak asiah pegi bali ka? bestnya!

ct_as said...

mana ada rajinnye Bai..rajin sbb mertua nk datang..kuikui..
bukan kak asiah yg pi Bali..Azam sorang je yg pi..

k22 said...

wahh pandai syaza amik hati ummi dia ye... tolong kemaskan adik buat sepah... hehehe boleh tambah satu lagi adik ni kan umi kan? hehe

ct_as said...

tambah adik? hehe..nanti2 la ek.. ^_^

Related Posts with Thumbnails