Permata Hatiku..

Tuesday, July 20, 2010

Deko bersama.......

Hola..hari ni anda dalam rancangan Deko bersama ........ *lol*
Weekend lepas sempat jengah Ikea kejap..semata2 nak cari shelf..tp biasa la kalu dah sampai sana..ada je la..benda2 yg x de dlm perancangan pun terambil jugak. Maklumla..kami ni setahun sekali je gi Ikea. Pastu..bila cakap kat member..x penah makan meatball ikea..terkejut dia...
*Kayla...kak ct x sempat makan lg meatball tu..huhu. Pegi awal sgt..x siap lg. Bila dh nk balik..Q punya la panjang...huhu..*drooling*
Pastu..x tau la kenapa..anak2 ku ini kalu gi ikea..selalu moody. Umi nak window shopping pun x senang tau. Dah la sethn sekali je dpt pegi. Apa hasilnya selepas balik dari ikea....

gambar sebelum..(sila abaikan brg2 dari tongkang pecah itu)
dah elok dah sebenarnya camtu...simple tp..gatai nak letak gambar2..hiasan2 la plak kan...

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
tadaa...

selepas....
ok ke ko?..ok la kan..sebenarnya shelf hitam tu nak beli color merah (nak bg contrast skit) tp xde stok la plak..so beli shelf merah yang kecik itu wat apit shelf hitam.

another view....
tak abis hias pun lagi..nak letak frame2 gambar. Nak kena print gambar dulu.
Tiap2 kali gi ikea..satu benda yg mesti sy beli ialah frame gambar kayu..yg berharga rm5.90 tiga keping. Pastu balik simpan...dah ada 12 kpg....hubby selalu geleng kepala..hehe *peace*


7 comments:

Drama Mama said...

cantikla kak ct! besa aaa orang kreatif buat apa pon cantik! uhuhu

http://twinkywinkystars.blogspot.com

ct_as said...

bai..
tq... Bai la org yg kreatif itu..hehe

kayla said...

nice kak ct! oh, saya amat faham penyakit beli frame ikea. sangat mengkaburi mata dgn harga dan semangat-nak-frame-macam2 yg hanya wujud bila pergi ikea! LOL. saya ada belik frames cermin yg satu pack ada 4 ke 3 ntah tu. dah setahun kot dok dlm kotak. uhuk uhuk *cough*

ct_as said...

kayla:
rupenya ramai yg ada penyakit beli frame ikea ek..x sangka. tp kak ct beli frame yg murah tu je..4R size.

Nazra Nasir said...

Frame tue paling senang if nak buat souvenir ...boleh hias ngan apa2 jek..hatta doddle or kayu manis...hik..hik..

ct_as said...

ummi..betul tu..mmg tu salah satu tujuan beli frame tu.konon2 nk hias sendiri wat souvenir..tp x penah buat pun..hehe..

Sweetlilcraft said...

betullah kak ct, boleh hias2 :)
ayu g ikea pun jarang mkn kat sana. tu pun sthn sekali gak pergi..hihi.

Related Posts with Thumbnails