Permata Hatiku..

Friday, March 13, 2009

Melaka Bandaraya Bersejarah

Last two weekend kami ke Melaka...FIL ada seminar kat sana. So hubby ajak stay sana..maklum la since cuti Krismas last year lg dok merancang nak bercuti ke Melaka (tp asyik x jadi je). Alih2 adik beradik hubby yg ada kat KL ni sume nak join skali. So jadi cam family gathering la.
Aku sekeluarga & parent in law bertolak ke Melaka pd hari Jumaat lagi. Kami tinggal di Water City Resort. Suasana okla...apartment yg dikelilingi oleh air. Kami kat bilik je hari tu.
Hari Sabtu...pas FIL bertolak ke seminar..kami & MIL turun breakfast kat coffee house (breakfast free so...rasa makanan pun ala2 je..okla). Pas breakfast bergambar kat sekitar then bertolak ke Zoo Melaka. Pusing2 kat dlm zoo..tak gi jauh sgt pun coz nyamuk besar2..Arif 3/4 bijik kena gigit nyamuk. Bising hubby..hehe...dlm kul 11 tgk dia punya show. Then..beli souvenir skit..cam biasa la fridge magnet & key chain. Dgn cuaca yg panas..Syaza dah start resah gelisah. Abg ipar sampai..pegi Taman Buaya sekejap...tgk buaya je la. Tak lama kat situ coz Syaza dah bising2. So balik bilik. Rehat kat bilik je sambil tunggu yg lain2 sampai. Petang..turun ke swimming pool. Ni la first time Syaza main air kolam..seblm ni main air dlm bilik air je...huhu. Mula2 takut2..lama2 tak nak naik la plak..excited sgt. Paksa gak naik coz hujan. Nangis2.. Arif plak xnak langsung..kaki kena air je terus angkat kaki. Lepas siap mandi semua..bergerak ke Umbai utk dinner. Lepas dinner kononnya nak ke Cowboy Town..tp disebabkan dah agak lewat so..pulang ke bilik aje la. Disebabkan kami dapat apartment 2 bilik...siap ada hall..sofa dan meja makan..jd nye pakat dok berkumpul..borak2 sambil minum kopi kat bilik kami sampai tgh malam. Budak2 pun riuh rendah...Arif la yg menjadi tumpuan sepupu2.

Taman Buaya

Main-main air

Dinner

Hari Ahad...turun breakfast..suasana makin meriah berbanding mula2 sampai hari Jumaat. Kakak ipar ajak ke bandar...so join la skali. Org2 lelaki & anak2 naik Menara Taming Sari....aku, arif & kakak ipar x naik pun..lepak kat coffee house. Pastu x dang nak kemana dah...coz kena check out kul 12. So..balik bilik..kemas brg then check out. Terus balik KL...singgah lunch kat R&R Ayer Keroh.
Abah, Arif & cousins

Arif & cousins

Syaza di Menara Taming Sari

Hari Isnin (Maulidul Rasul)...tgk siaran langsung majlis sambutan hari Maulidul Rasul. Badan dah start rasa lemah2. Dah start selsema jugak. Malam..dinner kat umah kakak ipar di USJ. Esoknya mertua dah nak balik kg. Dinner makan nasi dagang..fuhh hilang diet..

5 comments:

eriey said...

best kan jln2 nge kuarga..ilang penat tgk ank2 main heheheh

Drama Mama said...

amboi! cuti sakaaan! sronoknyaa...

ct_as said...

to Drama Mama:
hehe..sesekali bercuti..ramai2 lak tu. sronok la..

kayla said...

kak ct, ni resort yg mcm ada apartment pastu dia ada pool around it ek? ala2 byk water body ek?

(tak gi umah antu ke? heheh saya tak suka gi situ..takut..hehehe the last time pegi ada satu antu ni turun dari atas, tp sebenarnya mop!)

ct_as said...

to kayla:
haah...ala2 apartment atas air..tp airnye hijau x ingat.

(umah antu kat tmn boye tu ker? x teringin pun nk masuk coz x suka terkezut2 la... Lgpun bwk baby)

Related Posts with Thumbnails