Permata Hatiku..

Wednesday, May 20, 2009

Anak-anakku....

Hari ni Arif dah 16 bulan (1 thn 4 bln)...manja sgt lg..slalu cakap kat Arif.."kakak umur setahun 3 bulan dah ada adik..xleh manja2 sgt ngan ummi..dok bermanja ngan datuk nenek..". Arif ni hero lagaknya..panjat sana panjat sini..sume benda nak panjat...selalu kecut perut ummi...tapi...bila ummi/abah kuar vacuum mulalah undur blakang dok ceruk dinding..bila start je vacuum tu..uwaa..uwaaa...ilang heronya...apa la. Arif suka sgt ngan car...vomm..vommm...kekadang tido pun ngan car kat tangan. Suka kacau kakak main..bila kakak balas balik..nangis. First word Arif 'tatak' (kakak)...suka jerit 'tatak'. Kitaorg sedar jeritan tu utk kakak bila kitaorg dok sibuk kat dapur..Arif pun sama menyibuk..tetiba dia berlari keluar sambil jerit 'tatak'. Hubby jenguk tengok kenapa..rupa2nya dia dok lepuk kakak yg tgh tido sambil jerit2 'tatak'.

Model baju..ada gaya tak? Word 'boy' kat baju tu ummi baru jahit semalam.

Suka kacau kakak..tgk ditariknya hair clip kakak

Syaza & Arif

Tgk..macam2 gaya mainnya..yg bukan toy tu la nak dimainnya..toys main kejap je..

Syaza dah 2 thn 7 bln...masih xleh bercakap..boleh la sebut a few words. Tapi x brape nak dengar org ajar. Kalu yg bunyi2 binatang leh plak dia ingat..nama binatang dia x ingat..tapi bila tunjuk gambar dia wat la bunyi..yg klakar nya bunyi monkey..ooh ohh ahh ahh..siap lompat2 lg. Kekadang risau gak. Anak2 orang sebaya dia malah lebih muda dari dia pun dah boleh cakap. Tapi kata orang child development berbeza..(sedapkan hati..huhu). Anak bongsu abang aku dulu pun 3 thn still xleh cakap..dia mcm ngan dunia dia sendiri..pandai melukis kata abang..bila masuk 4 thn..abang antar gi kindergarten..trus byk cakap..xlarat nak layan plak. Syaza, be a good girl okey!! Muaahh..

3 comments:

Tirana said...

Comel2 anak Ct As ni...mudah-mudahan diorang sihat dan ceria selalu...

p/s Terimakasih krn menjenguk blog kak tirana serta mendoakan kak tirana.. Alhamdulillah dah semakin sihat.

Suzi said...

rapat juga jarak 2 anak ctas ye...takpe atleast diaorg berdua ada kwn main...

bila nak tambah lagi? hihihi

ct_as said...

to kak Tirana:
Mekasih kak..Alhamdulillah dorang sihat2 belaka.

to kak Suzi:
mmg rapat kak..dah rezeki kan. Tambah lg?..hehe..tunggu kakak & abg dia cerdik skit. Rehat dulu.. ;)

Related Posts with Thumbnails